lunes, 3 de noviembre de 2014

El Cultiu Del Caqui

                                           Caquier


 El caquier es l' arbre d' on surten els caquis. L' origen del caqui prové de la Xina i del Japó al segle X mes tard a principis del segle XIX arriba als Estats Units i a finals del mateix segle arriba a Espanya, els maxims proveedors de caquis al món són:  Japó, Xina, Estats Units, Brasil, India e Israel i a Europa destaquen Espanya i Ítalia

Ara ja fa uns anys atras el conreu del caqui a començat a durse a terme a la Ribera Del Xúquer(Comunitat Valenciana), Molts pagessos del territori an arrancat el tarongers(Que es el fruit mes colectat historicament del Pais Valencia) i van començar a plantar grans extensions de caquis, ara mateix hi han 3.165 hectàrees que produeixen fins a 50.000 tones.

El caquier s' adapta perfectament al clima mediterrani els que mes precupa del clima als caquis són les gelades que  poden afectar al fruit com també a la brotació.                                                                                                                 El reg del caquier depen de la pluviometria, el tipus de sòl, el sistema de reg i altres paràmetres, aportacions de 1.200 a 2.400 metres cúbics d'aigua per ha i any es el que necessita el caquier per estar ben nutrit.

El fruit el caqui es de un color ataronjat quan esta madur, te una forma redondejada 

El caqui es ric en Vitamina A i en Vitamina B i se recomana el seu us per la diarrea y la colitis